Kwaliteit

Beroepsvereniging

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is een beroepsorganisatie van en voor verloskundigen. De KNOV maakt zich sterk voor de beroepsontwikkeling en marktpositie van verloskundigen. Wij zijn beiden aangesloten bij de KNOV. Wil je meer informatie over de vereniging en wil je weten wat de KNOV voor jou kan betekenen? Kijk op de website van de KNOV:  www.knov.nl

Kwaliteitsregister

Wij zijn beiden aangesloten bij het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Het kwaliteitsregister is bedoeld om bij te dragen aan de waarborging van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het bijhouden van ontwikkelingen in het vak. De registratie geeft aan dat de verloskundige actief is gedurende een afgesproken periode in het verwerven van kennis en vaardigheden.

Klachtenregeling

Als je klachten hebt over de verloskundige zorg dan is het aan te raden om daar eerst met ons over te praten. Het is goed mogelijk dat niet bekend is dat je ontevreden bent. Mogelijk is er sprake van een misverstand en dat kan dan in een gesprek opgelost worden.

Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (CentraalBureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 - 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..